top of page

De kracht van je bekken

Het bekkengebied wordt terecht beschouwd als de ‘zetel van onze ziel’ en veel bewustwordingstradities richten zich dan ook op het vrijmaken van de energie die in het bekkengebied sluimert.

Behalve bij seksuele gevoelens, speelt ons bekken een fundamentele rol in de volledige expressie van àl onze gevoelens. Wanneer je een goed contact hebt met je bekken, ervaar je meer zelfvertrouwen en kun je voelen, dat je veel steviger staat in allerlei situaties in je dagelijkse leven.

In de westerse cultuur is het niet gebruikelijk veel aandacht aan ons bekkengebied te besteden. Meestal wordt de aandacht er op gericht wanneer er problemen zijn zoals lage rugklachten, ongewenst urineverlies, menstruatiepijn en (dreigende) verzakkingen. Klachten die veel ongemak, beperkingen in de bewegingsvrijheid en schaamte met zich mee kunnen brengen.

Er is een eenvoudige en doeltreffende manier om de conditie in het bekkengebied te verbeteren. Sterke bekkenbodemspieren zorgen voor een sterke bodem om je inwendige organen te dragen. Omdat het bekken een goed doorbloed gebied is zijn de spieren tot op hoge leeftijd te activeren en te trainen. Een sterk en soepel bekken geeft energie en zelfvertrouwen. Ook je beleving van seksualiteit kan erdoor verbeteren.

               

Voor wie is deze groep?

Deze groep is voor vrouwen in elke levensfase, van jong tot oud, voor vrouwen die meer energie en kracht in hun leven willen ervaren. Voor vrouwen met en zonder klachten.

 

Wat gaan we doen?

In deze groep werken we met series van oefeningen, die voortkomen uit verschillende tradities.

Ze zijn er op gericht om energie in het bekkengebied op te wekken en de kracht van de bekkenbodem te versterken. Het zijn over het algemeen plezierige oefeningen om te doen. Ze versterken de spieren van je buik en bekken en zorgen voor een goede doorbloeding. Dit alles heeft, behalve een positief effect op allerlei klachten ook een preventieve werking. Het gezamenlijk oefenen heeft een stimulerende werking om hier thuis ook mee bezig te gaan.

Ook wanneer je geen speciale klachten hebt, geeft het doen van de oefeningen een vitaler en krachtiger gevoel.

IMG_0667.JPG

Meld je nu aan

Praktische informatie

  • Woensdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur. 

  • Data: 16, 23 en 30 maart, 6, 13 en 20 april 2022.

  • Locatie: de Dûnhoeke, Mjûmster Wei 16, Bakkeveen. 

  • Kosten: 210,-

bottom of page