top of page

Over Sietske Russchen

Ik ben opgegroeid in een middenstandsgezin in het Noorden van het land. In dit gezin waren ‘flink zijn, hard werken en klaar staan voor anderen’ belangrijke waarden. 

Het contact met mensen vond ik als kind erg boeiend, het fascineerde me hoe kinderen, jongeren en volwassenen met elkaar om gingen. 

Het was dan ook een logische keuze om een sociale opleiding te kiezen, dat werd de HBO-Jeugdwelzijnswerk. Ik genoot van de studie met allerlei creatieve vakken en ook medische basiskennis, pedagogiek, ontwikkelingspsychologie, psychopathologie en filosofie. Hierdoor en door de vriendschap met andere studenten leerde ik mezelf beter kennen.  

Bij een cursus ‘Bio-energetica en ademwerk’ was ik aangenaam verrast door wat ik meemaakte. Het was bevrijdend om uitdrukking te kunnen geven aan mijn diepere gevoelens en verlangens. Ik vond het indrukwekkend hoeveel mijn lichaam  mij te vertellen had. Ik leerde beter te luisteren naar mijn lichaam, ervaringen te delen en me kwetsbaar op te stellen.  Het contact met andere mensen en met mezelf werd daardoor intenser en veel levendiger. 

Na deze eerste positieve ervaringen heb ik mij grondig verdiept in Bio-energetica en lichaamswerk. Een logisch vervolg was de opleiding tot lichaamsgericht psychotherapeut bij Ananda in Dwingeloo. Daarnaast heb ik de opleiding tot maatschappelijk werk afgerond en allerlei (bij)scholingen gevolgd zoals systeemgericht werken, oplossingsgerichte benadering, Video home training, Triple P, Sherborne, Relatietherapie en de opleiding tot Mindfulness en Compassietrainer.

Vanaf 1984 ben ik werkzaam als hulpverlener en werk ik met jongeren en volwassenen met psychische en psychosociale problemen. Mijn liefde en belangstelling voor het welzijn van mensen is een belangrijke drijfveer in mijn werk. Het is mijn passie mensen zo te begeleiden dat zij zich verder kunnen ontwikkelen op een manier die bij hen past, waarbij ik de balans tussen autonomie en verbinding belangrijk vind.

Ik werk vanuit vertrouwen, verbinding, betrokkenheid en integriteit.

Sinds 2003 werk ik als lichaamsgericht therapeut, trainer en coach en begeleid ik individuen, paren, gezinnen en groepen. Daarnaast heb ik  veel werkervaring in het begeleiden van jongeren en volwassen op weg naar werk en scholing. En ruime werkervaring heb ik opgedaan als systeemgerichte gezinshulpverlener, trainer en coach, onder meer bij de GGD in Groningen.

bottom of page