Sietske Russchen
0516 - 541464

06 - 252 606 59

Praktijkadres
Mjûmster Wei 20 9243 SK Bakkeveen

Je krijgt hulp bij 

Over Sietske Russchen

Ik ben opgegroeid in een middenstandsgezin in het Noorden van het land. In dit gezin waren ‘flink zijn, hard werken en klaar staan voor anderen’ belangrijke waarden. Het contact met de klanten vond ik als kind boeiend, het fascineerde me hoe mensen met elkaar omgingen.  In deze situatie heb ik veel goede dingen geleerd en aan de andere kant ging de aandacht die het bedrijf vroeg vaak ten koste van het contact tussen mijn ouders en mij.  Ik voelde me soms erg alleen, wat me verdrietig maakte en ik wist met mijn verdriet en onvrede niet goed raad.

Tijdens mijn studie (HBO-Jeugdwelzijnswerk) genoot ik van de vriendschap met andere studenten en van studievakken als ontwikkelingspsychologie, psychopathologie, filosofie en allerlei creatieve vakken. Ik leerde mezelf beter kennen en bleef mij soms ongelukkig voelen zonder precies te begrijpen hoe dat kwam.

 

Bij een cursus ‘Bio-energetica en ademwerk’ was ik aangenaam verrast door wat ik meemaakte. Het was bevrijdend om uitdrukking te kunnen geven aan mijn diepere gevoelens en verlangens. Ik vond het indrukwekkend hoeveel mijn lichaam  mij te vertellen had. Ik leerde beter te luisteren naar mijn lichaam, ervaringen te delen en me kwetsbaar op te stellen.  Het contact met andere mensen en met mezelf werd daardoor intenser en veel levendiger. Ook kreeg ik inzicht in mijn overlevingsstrategieën: door hard te werken en voor anderen te zorgen ging ik het contact met mijn eigen gevoel en behoeftes uit de weg. Ik had geleerd problemen zelf op te lossen en niet om hulp te vragen.

Door Bio-energetica en ademwerk  leerde ik beter voor mezelf zorgen. Ik ging minder denken, analyseren en piekeren. Ik werd opener en eerlijker in het onderkennen en uiten van mijn gevoelens en behoeftes en kon me in contact met anderen steeds meer verbinden.

 

Na deze eerste positieve ervaringen heb ik mij grondig verdiept in Bio-energetica en lichaamswerk. Een logisch vervolg was de opleiding tot lichaamsgericht psychotherapeut bij Ananda in Dwingeloo. Daarnaast heb ik de opleiding tot maatschappelijk werk afgerond en allerlei (bij)scholingen gevolgd zoals systeemgericht werken, oplossingsgerichte benadering, Video home training, Triple P, Sherborne, Relatietherapie en de opleiding tot Mindfulnesstrainer categorie 1.

Vanaf 1984 ben ik werkzaam als hulpverlener en werk ik met jongeren en volwassenen met psychische en psychosociale problemen. Mijn liefde en belangstelling voor het welzijn van mensen is een belangrijke drijfveer in mijn werk. Het is mijn passie mensen zo te begeleiden dat zij zich verder kunnen ontwikkelen op een manier die bij hen past, waarbij ik de balans tussen autonomie en verbinding belangrijk vind. Ik werk vanuit vertrouwen, betrokkenheid en integriteit.

Sinds 2003 werk ik als lichaamsgericht therapeut, trainer en coach en begeleid ik individuen, paren, gezinnen en groepen. Daarnaast werk ik als gezinshulpverlener, trainer en coach bij de GGD in Groningen.